iunie 14, 2016

Canada 2016

CANADA – Dincolo de imaginatie
Montreal – Quebec – Ottawa – Huntsville – Toronto
Inclus!!! Vizita la spectaculoasa Cascada Niagara
Transport Avion Turkish Airlines | 11 zile | de la 1.499 Euro

Montreal_City_720x480

 

 

 

 

 

24 Iulie | BUCURESTI – ISTANBUL – MONTREAL
Intalnire cu reprezentantul INTERRA la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 08:00 pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK1044 cu destinatia Montreal via Istanbul. Decolare la ora 10:00. Sosire in Istanbul la ora 11:25. Imbarcare pe zborul TK35 cu destinatia Montreal cu decolare la ora 14:05. Sosire pe aeroportul din Montreal la ora 17:40. Bun venit in al doilea cel mai mare oras francofon din lume, capitala comerciala a Canadei, centru strategic pentru afaceri, economie, tehnologie, industrie aerospatiala, farmaceutice, educatie, design, cultura, film sau afaceri modiale. Daca nu v-a suprins amalgamul diversitatii de care se bucura Montreal, aflati ca a fost declarat destinatia numarul 1 pentru studentii din toata lumea, fiind cel mai popular oras Nord-American in materie de organizare a evenimentelor internationale, cu nu mai putin de patru Universitati renumite in lumea intreaga. Transfer la hotel. Cazare hotel Expresso 3* sau similar.

25 Iulie | MONTREAL
Mic dejun. Orasul stabilit initial in jurul Muntelui Royal, Montreal se imparte astazi in nu mai putin de 19 cartiere gestionate individual in care traiesc peste 80 de comunitati etnice diferite. Incepem turul de oras insotiti de ghidul local, care ne va purta pentru inceput spre centrul orasului si principalele sale artere destinate cumparaturilor, continuam cu Orasul subteran, Orasul vechi, si Piata Jaques-Cartier unde facem un scurt stop pentru a vedea Biserica Notre Dame, Strada Denis si Muntele Royal, cu ale sale zone rezidentiale exclusiviste. Vizita exterioara la centrul artistic si cultural Place des Arts, Universitatea McGill, Muzeul de Arte, Catedrala lumii Regina Maria, Palatul Bursei, Primaria, Insulele Sfanta Elena si Notre Dame, Raul Saint Lawrence, Stadionul Olimpic si Gradina Botanica (intrarile nu sunt incluse cu exceptia Notre Dame). Cazare hotel Expresso 3* sau similar.

26 Iulie | MONTREAL – QUEBEC
Dupa micul dejun ne imbarcam in autocarul ce ne va duce in Quebec, loc apartinand patrimoniului mondial UNESCO, oras cunoscut ca „provincia frumoasa”, de multe ori castigandu-si recunoasterea si ca Europa Americii de Nord, ce ne incanta cu 750.000 de lacuri si 130.000 de izvoare care ocupa 10% din suprafata sa totala si formeaza 3% din resursele de apa dulce din intreaga lume, paduri vaste si dealuri nenumarate. Odata ajunsi ne incepem turul de oras cu Piata Armelor, Terasa Dufferin, Alea Mare – una dinter cele mai populare artere din Quebec, Dealurile lui Abraham, Citadela, Palatul Parlamentului, Castelul Frontenac, Piata Royale, Stada Petit-Champlain, Bisercica Lady of the Victory, Piata Paris, iar daca vremea permite, vom face o scurta plimbare prin centrul vechi al orasului(intrarile nu sunt incluse). Cazare hotel Universel 3* sau similar.

27 Iulie | QUEBEC
Mic dejun. Zi libera la dispozitie, sau optional excursie de 1 zi la Tadoussac pentru obseravrea balenelor din estuarul si golful St. Lawrence. Tadoussac este unul din cele mai frumoase golfuri din lume, iar pe parcursul unei croaziere de trei ore veti avea ocazia sa explorati si sa invatati despre frumusetea si abundenta vietii marine si bineinteles despre balenele care traiesc in golful Tadoussac. Balenele vin aici sa se hranesca, preferatul fel de mancare fiind krill – o specie de crustaceu mic, asociat de cele mai multe ori cu crevetii. Ghizii specializati va vor povesti si va vor invata cum sa recunoasteti speciile de balene care traiesc aici. Intoarcere in Quebec. Cazare hotel Universel 3* sau similar.

28 Iulie | QUEBEC – OTTAWA
Mic dejun. Plecare spre Ottawa, capitala Canadei, un oras al muzeelor, al spectacolelor publice grandioase, care reflecta originile fondatorilor sai, mai intai nativi si apoi britanici. Vizitam Palatul Parlamentului, Strada Sparks, Rideau Hall – locul de resedinta si lucru al fiecarui guvernator general incepand din 1867, Casa Memoriala Laurier, Canalul Rideau – cu o lungime de 202 km si Ferma Experimentala de Agricultura (intrarile nu sunt incluse). Optional, puteti face o vizita interioara a Muzeului Canadian de Istorie, cunoscut in trecut sub titulatura de „Muzeul Civilizatiei”, acesta pastreaza dovezi existentiale mai vechi de 10.000 de ani de cultura, istorie si pre-istorie Canadiana. Cladirea este o capodopera arhitecturala – o descriere simbolica a unui tinut sculptat de vant, ape si ghetari la sfarsitul Epocii de Gheata, cand primii oameni au trecut din Continentul Asiatic in Canada. Cazare Hotel Days Inn Ottawa Midtown 3* sau similar.

29 Iulie | OTTAWA – HUNTSVILLE
Mic dejun. Astazi plecam spre Huntsville, trecand prin Parcul Provincial Algonquin, cel mai mare parc provincial din Ontario. Facem o scurta oprire la turnul de observare Dorset – original, construit in 1992, cu o inaltime de 25 de metri, turnul a fost initial folosit ca turn de veghe pentru incendii. Turnul de astazi a fost construit in 1967, pe ruinele celui vechi si are o inaltime de 30 de metri. Recomandam urcarea pe puntea de observatie, situata la 142 de metri altitudine de unde puteti admira o splendida vedere panoramica asupra Lake of Bays. Un alt punct culminant al calatoriei noastre il reprezinta oprirea la Rezervatia naturala Haliburton, centru educational si de cercetare in domeniul padurilor si al vietii lupilor, ambele componente importante ce se ocupa de gestionarea integrata a resurselor si utilizarea durabila a terenurilor (intrarile nu sunt incluse cu exceptia Parcului Provincial Algonquin). Sosire in Hunstville si cazare Motel 6 3* sau similar.

30 Iulie | HUNTSVILLE – TORONTO
Mic dejun. Plecare spre Toronto cu autocarul, cu o scurta oprire in St. Jacob pentru a vizita Piata Agricultorului, locul in care 100 de producatori vand produsele proprii cum ar fi carnuri, varietati de branzeturi sau produse de patiserie. Veti gasi tentant sa degustati din bucatele traditionale, specialitatile regionale sau chiar mancarurile internationale adunate din intergul tinut Ontario. Cladirea este fermecatoare si va asteapta, pe langa bunatatile mai sus amintite, cu produse artizanale, decoratiuni interioare, articole pentru casa, mobila, incaltaminte si multe altele. Sosire in Toronto si dupa amiaza libera la dispozitie pentru plimbari impreuna cu insotitorul de grup. Cazare hotel Don Valley Hotel and Suites 3* sau similar.

31 Iulie | TORONTO
Mic dejun. Oamenii au trait in Toronto de la scurt timp dupa sfarsitul Erei Glaciare. Comunitatea urbana dateaza din 1793, cand oficialii coloniilor britanice au fondat orasul York la frontiera Canadiana Nordica. In 1834 acesta devine orasul Toronto, iar prin evolutie si extindere, se transforma intr-unul dintre cele mai frumoase si multiculturale locuri urbane din lume. Patrundem in inima orasului pentru un tur ce include Turnul CN, Masivul Stadion Skydome, Cartierul financiar si cel al modei, Strada Yonge, Yorkville, Forest Hill si Caza Loma, Portul si Cheiul Reginei, Chinatown, Piata St. Lawrence, vechea si noua Promarie, Centrul Eaton, cladirea Parlamentului si Universitatea (intrarile nu sunt incluse). Optional, puteti face o vizita interioara in Turnul CN– 553 m, cea mai inalta contructie de sine statatoare din lume. Dupa-amiaza libera la dispozitie. Cazare hotel Don Valley Hotel and Suites 3* sau similar.

01 August | TORONTO – CASCADA NIAGARA
Mic dejun. Astazi vom face o excursie inedita, pentru a descoperi una dintre minunile lumii – Cascada Niagara – este numele colectiv dat celor trei cascade ce sfasie granita internationala dintre Canada si Statele Unite ale Americii, mai exact cea dintre Provincia Ontario si Statul New York, si care impreuna formeaza capatul sudic al defileului Niagara. Doua dintre cascade se afla in partea americana, American Falls si Bridal Veil Falls cu un volum al apei de 567.811 litri/secunda, in timp ce cea de-a treia “Horseshoe” Falls cu o cadere de 2.271.247 litri/secunda, o inaltime de 51 de m si o lungime a coastei de 792 de m, este situata in partea Canadiana. Anual, 12 milioane de turisti sunt atrasi de frumusetea maiestuoasa a acestei minuni a naturii. Drumul ne poarta prin zona Niagara-on-the-Lake, unde va avea loc o vizita la o crama locala cu degustare de vin inclusa. Optional, pentru a completa feeria de imagini oferita de intregul parc, va puteti imbarca pe vasul “Maid of the Mist” pentru o incomparabila aventura pana la baza cascadei. Intoarcere la hotel Don Valley Hotel and Suites 3* sau similar.

02 August | TORONTO – ISTANBUL – BUCURESTI
Mic dejun. Eliberarea camerelor de hotel si timp liber pentru ultimele vizite si cumparaturi. Seara, transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK18 cu destinatia Bucuresti via Istanbul. Decolare la ora 22:25, sosire la Istanbul la ora 15:15 (03 August). Imbarcare pe zborul TK1045 cu destinatia Bucuresti cu decolare la ora 18:50. Sosire pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 20:10. Sfarsitul pachetului de servicii.

Tarife calculate pentru un grup de 25 platitori
 1.499 Euro adult loc in camera dubla
 1.899 Euro adult loc in camera single

Servicii incluse:
• Zboruri la dus Bucuresti => Montreal, Compania Turkish Airlines, via Istanbul
• Zboruri la retur Toronto => Bucuresti, Compania Turkish Airlines, via Istanbul
• Cazare 09 nopti cu mic dejun:
 2 nopti la hotel Expresso 3* sau similar, Montreal
 2 nopti la hotel Universel 3* sau similar, Quebec
 1 noapte la hotel Days Inn Ottawa Midtown 3* sau similar, Ottawa
 1 noapte la hotel Motel 6 3* sau similar, Huntsville
 3 nopti la hotel Don Valley Hotel & Suites 3* sau similar, Toronto
– Transferuri aeroporturi – hoteluri – aeroporturi
– Transport cu autocar local, dotat cu aer conditionat, conform itinerariului
– Tururi de oras la: Montreal, Quebec, Ottawa si Toronto
– Excursia la Parcul Provicincial Algonquin
– Excursia la Cascada Niagara
– Biletele de intrare la obiectivele nominalizate in program
– Ghizi locali
– Insotitor roman de grup

Servicii neincluse:
– Taxele de aeroport & combustibil aferente zborurilor intercontinentale: 499 Euro/persoana
(se pot modifica pana la data emiterii biletelor in functie de evolutia pretului petrolului)
– Taxa de viza + taxa procesare documente de catre agentie: 85 Euro/persoana (viza se obtine din tara)
– Asigurarea medicala de calatorie
– Asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
– Bacsisurile pentru ghizi si soferi (se achita la fata locului insotitorului de grup) – 5 USD/zi/persoana
– Excursiile optionale
– Alte servicii decat cele mentionate in program

Acte necesare pentru obtinerea vizei de CANADA:
– pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei (exclus pasaport temporar)
– 2 fotografii color 35 mm latime x 45 mm inaltime, pe fond alb
– adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei, salariului si perioada concediului sau talon de pensie din ultimele 6 luni / carnet elev
– copii ale actelor de proprietate (casa, masina, teren etc)
– in cazul patronilor de firma, copie dupa actele societatii si ultimul bilant contabil
– extras de cont personal
– copie carte de identitate
– original si copie certificat casatorie, nastere, nastere ale copiilor, deces (dupa caz);
– in cazul patronilor de firma, copie dupa actele societatii si ultimul bilant contabil
– copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor prezenta dovada acordulului parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar
– FORMULAR IMM5257, IMM5645 (Family Information) si IMM5476 (Use of a Representative) se vor completa electronic de fiecare aplicant la viza
– Taxa de viza – 70 Euro echivalentul in lei se plateste personal la orice sucursala Banca Transilvania
– Taxa asistenta si procesare pentru viza: 15 Euro (se achita in agentie la inscriere)
– Taxa de viza este non-rambursabila
– Ambasada poate solicita in urma examinarii dosarelor prezenta personala in vederea sustinerii unui interviu- Agentia isi rezerva dreptul de a face o selectie preliminara a persoanelor care se inscriu pe acest program, in functie de actele prezentate. In cazul neobtinerii vizei se aplica penalizarile stipulate in conditiile contractuale speciale aferente zilei in care se sustine interviul.

Termen de inscriere: Minim 4 saptamani inainte de data plecarii

DOCUMENTE DE CALATORIE
PASAPORTUL SIMPLU SAU BIOMETRIC valabil 6 luni de la data returului

• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90
zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)
• Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
• In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
• Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
• Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

FOARTE IMPORTANT !!!! DOCUMENTE NECESARE PENTRU MINORI
• Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa actul de deces.
Pentru minorii care au un singur parinte declarat in certificatul de nastere, este necesara o copie a acestui certificat.
• Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte si acesta este divortat, este necesara hotararea judecatoreasca definitiva prin care i-a(u) fost incredintat(ti) minorul(ii) si copie dupa actul de divort. Daca hotararea judecatoreasca nu este definitiva, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat.
• Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unei terte persoane, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste.
ATENTIE!
Daca nu va incadrati in niciuna dintre prevederile de mai sus, va rugam sa consultati site-ul politiei de frontiera: www.politiadefrontiera.ro si sa va
asigurati ca intruniti conditiile prevazute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificarile ulterioare, apeland politia de frontiera la
nr. de telefon 021.9590.

CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI
• Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
• Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
• Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:
• Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
• Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.
• Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
• Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
• Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

• Rezervarile facute cu promotii de tip early booking nu pot fi anulate fara penalizari. In caz de anulare a unor rezervari din categoria promotiilor early booking, penalizarile sunt de 100%.
TURIST: Am luat la cunostinta si sunt de acord cu programul turistic si cu cele mentionate mai sus:___________________

%d blogeri au apreciat: