decembrie 28, 2016

Capitale Balcanice

Capitale Balcanice
08.03 ; 27.04 ; 31.05 ; 28.06 ; 30.08 ; 11.10 | 5 zile – 4 nopti| 199 Euro
Bucuresti – Belgrad – Sarajevo – Dubrovnik – Tirana – Skopje – Sofia – Bucuresti

Ziua 1 / Miercuri BUCURESTI – DEFILEUL DUNARII – BELGRAD
Intalnire la ora 04.30 in parcarea ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), plecare ora 05.00 pe traseul Bucuresti – Pitesti – Craiova – Drobeta Turnu Severin. Dupa trecerea in Serbia, ne bucuram sufletele cu peisajul de o incredibila frumusete, oferit de Dunare la Cazane, pentru a ajunge dupa amiaza in cocheta capitala sarba. Sosire si cazare la Belgrad

Ziua 2 / Joi BELGRAD – SARAJEVO
Mic dejun. Descoperim Belgradul intr-un tur panoramic de autocar, ce include cele mai importante zone ale orasului – Noul Belgrad, situat pe malul stang al raului Sava, cartierul rezidential Dedinje si pitorescul Oras Vechi, cu Biserica Sfantul Sava, Piata Slavia, Palatul Belgrad, Primaria, Parlamentul, Strada Terazije, Teatrul National, Muzeul National si Universitatea.
Dupa amiaza, pornim spre Bosnia si Hertegovina. Sosire si cazare la Sarajevo.

Ziua 3 / Vineri SARAJEVO – DUBROVNIK – KOTOR – DURES
Mic dejun. Vizitam Sarajevo – capitala cosmopolita a Bosniei, oras reprezentativ pentru expresia “ce nu te omoara te face mai puternic”. O plimbare pietonala prin centrul vechi ne conduce prin istoria Balcanilor – Gazi Husrev Bay – moscheea, Catedrala Romano Catolica, biserica noua si veche sarba, dar si Templul Evreiesc, coexista pasnic in acelasi perimetru.
Pornim spre Croatia, pentru a vizita perla Marii Adriatice, Dubrovnik – oras intrat in patrimoniul UNESCO din anul 1979. Ne incantam privirile si inimile cu minunata priveliste oferita de Coasta Dalmata si descoperim incantatorul oras intr-o plimbare pietonala.
Continuam pe Coasta Dalmata spre sud si trecem granita in Muntenegru pentru a vizita Fiordul Kotor, una dintre marile minuni ale naturii cu care se mandresc locuitorii Muntenegrului, parte din patrimoniul mondial UNESCO.
Sosire si cazare in Albania, la Dures.

Ziua 4 / Sambata DURES – TIRANA – SKOPJE – SOFIA
Dupa ce servim micul dejun pe malul Marii Adriatice, pornim spre Tirana unde vizitam Piața Skanderbeg, unde veti vedea statuia lui Skanderbeg, eroul național al Albaniei. In fata ei se poate vedea Turnul cu Ceas (35 de metri inaltime); acesta are 90 de trepte în spirală. În continuare veți vedea Moscheea Et’hem Beu, ce prezinta fresce cu copaci, cascade și poduri, rare pentru arta islamica. In fata moscheii se afla Biblioteca Națională, și în apropiere de Muzeul National de Istorie.
Deplasare in Macedonia spre Skopje, unde vedem Casa memoriala a Maicii Teresa, Podul de Piatra, Piata Macedonia si statuia Alexandru Macedon.
Sosire si cazare in Sofia.

Ziua 5 / Duminca SOFIA – BUCURESTI
Mic dejun. Vizitam zona centrala a capitalei Bulgariei, cu principalul obiectiv Catedrala Alexander Nevsky. Deplasare spre Ruse – Giurgiu. Dupa amiaza, plecare spre tara, pe traseul Ruse – Giurgiu, sosire seara in functie de formalitatile vamale, trafic si conditii meteo.

Obiectivele marcate cu caractere bold-italice se vor vizita doar pe exterior.
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.
Grup minim 40 pers.
ATENTIE : Toate intrarile la obiectivele turistice se achita in moneda locala
* in cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
* insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
* In cazul unui grup mai mic de 40 persoane ( 30-39 persoane) se va achita un supliment de 10 euro/persoana;

Recomandam incheierea asigurarii storno pentru a va proteja investitia in pachetul turistic, atat inainte de plecare , in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!
Data de plecare                                                     Tarif de persoana in camera dubla/tripla
08.03; 27.04; 31.05; 28.06; 30.08; 11.10                                             199 Euro

PRETUL INCLUDE :
– Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale ;
– 4 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri 3*
– Tur de oras Belgrad, Sarajevo, Dubrovnik, Tirana, Skopje, Sofia ;
– Insotitor de grup din partea agentiei pe traseu. – Asigurarea medicala (aproximativ 38 lei/persoana);

NU SUNT INCLUSE IN PRET:
Asigurare Storno
Asigurare Travel (medicala+storno) > ~ 47 lei
– Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali;
-Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
5 €/pers.