decembrie 28, 2016

Circuit Ungaria

CIRCUIT UNGARIA
Simfonie de peisaje fascinante, fragmente de istorie si experiente inedite
7.03 ; 31.05 ; 27.06 ; 5.09 ; 17.10 | 5 zile – 4 nopti| 179 Euro
Bucuresti – Hajduszoboszlo – Debrecen – Budapesta – Pecs – Bucuresti

Ziua 1. BUCURESTI – HAJDÚSZOBOSZLÓ
Intalnire cu insotitorul de grup la ora 04:30 in Bucuresti in Parcarea ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I) si plecare la ora 05:00 pe ruta Pitesti – Sibiu – Alba Iulia – Cluj Napoca – Oradea – Hajdúszoboszló. Sosire seara in statiunea termala ungureasca Hajdúszoboszló. Cazare hotel 3*.

Ziua 2. HAJDÚSZOBOSZLÓ – GODOLLO – FERMA FRATILOR LAZAR – BUDAPESTA
Mic dejun. Dimineata, program liber in Hajdúszoboszló, cel mai cunoscut oras termal situat in Campia Mare a Ungariei – atractia sa principala este complexul balnear cu celebrele sale Bai termale, Strand, Aquapark si Aqua-Palace. Complexul balnear ofera aventuri de neuitat pe tot parcursul anului pentru oaspetii veniti in scop de recuperare si recreere, precum si familiilor acestora. Pentru cei care aleg

Pe drumul spre Budapesta optional vom face un popas pentru vizitarea Palatul Godollo Kiralyi, resedinta de vara a familiei regale austrice. Vizita noastra continua cu Ferma Fratilor Lazar unde vom fi intampinati cu preparate taranesti si bauturi; tot aici vom putea admira un spectacol de echitatie oferit de caii lipitani ai acestor campioni mondiali. Sosire in Budapesta si cazare la hotel 3*.

Ziua 3. BUDAPESTA – BAILE TERMALE RUDAS – CROAZIERA PE DUNARE
Dupa micul dejun, va propunem sa descoperiti frumusetile Budapestei printr-un tur de oras: Piata Eroilor, Bd. Andrassy, Bazilica Sf. Stefan, Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, unde se va face o scurta pauza pentru a admira panorama orasului Budapesta. Turul nostru continua spre Dealul Gellert, locul in care este situata Citadella Budapestei – fortareata construita la cea mai mare inaltime (235 m) servind in acele timpuri drept punct de observatie militara, iar acum oferindu-ne cea mai buna priveliste a celor doua parti ale capitalei ungare – Buda si Pesta. Tot aici putem admira Statuia Libertatii – simbol al orasului Budapesta.
Dupa amiaza, va propunem optional: un program de relaxare la Baile Termale Rudas cu acces la zona de Welness si Jacuzzi, si posibilitate de servire a pranzului, iar seara tot optional – Croaziera pe Dunare cu cina festiva la bordul navei, unde veti fi intampinati cu o bautura de bun venit dupa care puteti degusta preparate reci si calde, salate cat si preparate traditionale precum sarmalute , gulas si strudele ca desert. Bineinteles toate acestea vor putea fi servite impreuna cu vinul traditional Tokaji.
Seara cazare hotel 3*.

Ziua 4. BUDAPESTA – DEFILEUL DUNARII
Mic dejun. Timp liber in Budapesta sau plecare dimineata devreme intr-o excursie optionala, in Defileul Dunarii: Szentendre, Esztergom si Visegrad. Vom vizita orasul medieval Szentendre (Sf. Andrei) – oras muzeu in aer liber al artistilor plastici, Muzeul Martipanului, orasul medieval Esztergom si cetatea medievala Visegrad. Aici se organizeaza un spectacol de lupte cavaleresti si o masa tipic medievala (inclusiv bauturi: palinca, vinuri) in renumitul restaurant Renaissance (www.renvisegrad.hu), situat langa palatul regal de vara al regelui Matei Corvin (contra cost).
Seara sosire in Budapesta si cazare hotel 3*.

Ziua 5. BUDAPESTA – PECS – BUCURESTI
Mic dejun. Excursie la Pecs–cu siguranta cel mai frumos oras din provincie al Ungariei. Tur de oras, in timpul caruia vom admira: statuia lui Zsolnay–celebrul intemeietor al manufacturii de ceramica Zsolnay din Ungaria, Minaretul lui Jakovali Hasszan (Sec XVI) cea mai bine pastrata constructie de pe vremea pasalacului Turcesc, Biserica Franciscana si Piata Sfantul Stefan din centrul orasului–o zona cu parcuri si foarte multe statui, Basilica si Domul din Pécs (Sec XII), Basilica Sf. Petru si Paul (Sec XI). Vizitam Piata Széchenyi unde toate constructiile din jur sunt monumente istorice, ocrotite de UNESCO. In perioada medievala aici a fost zona pietei centrale din Pécs, iar in prezent este principala atractie turistica a orasului.
Continuam excursia de astazi cu o vizita optionala in zona viticola Villany cu degustare de vin si pranz inclus la Crama Agancsos. Villany, cuncoscut si sub numele de „Orasul Vinului”, este locul unde toate lucrurile vorbesc despre vin si cultivarea vinului. Vizitarea orasului si al strazilor pline cu pivnite ne da o senzatie extraordinara. Aici puteti vizita si „Muzeul Vinurilor” unde se afla nu mai putin de 40.000 de sticle de vin cu o vechime de la 5 ani in sus. Vom face o vizita cu degustare de vin si pranz la renumita pivnita de vinuri Agancsos. Vom degusta nu mai putin de 6 tipuri de vin urmata apoi de un pranz copios.
Dupa amiaza, plecare spre tara, sosire seara in functie de formalitatile vamale, trafic si conditii meteo.

Obiectivele marcate cu caractere bold-italice se vor vizita doar pe exterior.
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.
Grup minim 40 pers.
ATENTIE : Toate intrarile la obiectivele turistice se achita in moneda locala
* in cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
* insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
* In cazul unui grup mai mic de 40 persoane ( 30-39 persoane) se va achita un supliment de 10 euro/persoana;

Recomandam incheierea asigurarii storno pentru a va proteja investitia in pachetul turistic, atat inainte de plecare , in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!
Data de plecare                                                                                       Tarif de persoana in camera dubla/tripla
7.03.2017 ; 31.05.2017 ; 5.09.2017 ; 17.10.2017                                  179 Euro

PRETUL INCLUDE :
– Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale ;
– 4 nopti cazare cu mic dejun la Hotel 3*;
– Tur de oras Budapesta, Pecs;
– Insotitor de grup din partea agentiei pe traseu. – Asigurarea medicala (aproximativ 38 lei/persoana);

PRETUL NU INCLUDE:
Asigurare Storno
Asigurare Travel (medicala+storno) > ~ 47 lei
– Excursiile si vizitele optionale:
– Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali;
-Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) 5 €/pers.

Excursii optionale – tarife standard :
• Godollo + Ferma Fratilor Lazar (nu este inclusa intrarea la palatul Godollo Kiralyi) – 45 euro
• Croaziera pe Dunare cu cina – 35 euro
• Baile Termale Rudas (pachet Silver*) -30 euro
• Defileul Dunarii – 45 euro
• Crama Agancsos – Degustare vinuri + pranz – 40 euro Excursii optionale – TARIFE SPECIALE pentru inscrierile din tara :
• Godollo + Ferma Fratilor Lazar (nu este inclusa intrarea la palatul Godollo Kiralyi) – 40 euro
• Croaziera pe Dunare cu cina – 30 euro
• Baile Termale Rudas (pachet Silver*) -35 euro
• Defileul Dunarii – 40 euro
• Crama Agancsos – Degustare vinuri + pranz – 35 euro
* 3 ore intrare in zona de Spa al Strandului, Zona de Saune, Zona Wellness, Jacuzzi in aer liber la Etaj cu Panorama, Un meniu de Pranz (3 feluri – Supa, felul doi si un desert) halate de baie + acces vestiar
Reducere de 5 €/pers pentru ultimele 4/5 locuri in autocar! (in functie de disponibilitatea locurilor in momentul rezervarii)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente si nu se cumuleaza cu alte reduceri;
Rezervarile efectuate cu orice tip de reducere nu permit anulari/modificari. Inscrierile la excursiile optionale cu tarife speciale, se fac numai la inscriere si nu se accepta anulari! Orice excursie achizitionata dupa rezervare se achita la tariful standard !