octombrie 6, 2016

Grecia – Insula Corfu, Sf. Spiridon

Grecia – Insula Corfu, Sf. Spiridon
Salonic, Biserica Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir – Complexu Monahal Meteora–
Insula Corfu, Sf Spiridon –Mănăstirea Rila

Călătorii pentru suflet

Alegând programele ”Călătorii pentru suflet” participați la proiectele desfășurate de Fundația Christian Hope. Toate profiturile generate de aceste programe vor fi donate pentru actvități de redare a speranței copiilor nevoiași, scopul principal fiind
acela de a le oferi acestora șansa la o viață normală.

Program

 ZIUA 1, București – Salonic (700 km.)
Întâlnire la ora 19.30 în București la Autogara Christian Tour, Calea Griviței, nr 158, plecare la ora 20.00 pe ruta București – Ruse – Plevna – Sofia. Ne urmăm drumul spre Grecia prin Kulata – Salonic.

 ZIUA 2, Tur al orașului Salonic (75 km.)
Ajunși în Salonic ne vom îndrepta către Biserica Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir unde avem ocazia să ne închinăm la moaştele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Ne vom deplasa pe jos către Biserica Sfântul Gheorghe, cea mai veche biserică din Grecia (sec. V), apoi vom vedea Arcul lui Galeriu, monument situat pe Calea Ignatia, ridicat în anul 304 d.Hr., din porunca împăratului Galeriu în amintirea victoriei romanilor asupra perşilor din anul 297; ne îndreptăm către Biserica Sfânta Sofia (cea mai mare și renumită biserică din Salonic) unde sunt moaştele Sfântului Vasile cel Nou și apoi către Catedrala Mitropolitană care adăpostește moaştele Sfântului Grigorie Palama. Turnul Alb, simbol al oraşului, ridicat în sec. XV, aflat pe faleză este ultimul obiectiv pe care îl vizităm în turul pietonal al orașului Salonic. Cazare în Paralia Katerini.

 ZIUA 3, Paralia – Complexul Meteora – Corfu (400 km.)
Mic dejun. Plecare pe ruta Kalampaka (cu oprire la Schitul Sfintei Paraskevi din Valea Tempi, vizitare a complexului monahal Meteora cu o scurtă oprire la atelierul de icoane bizantine. Se vizitează două sau trei mănăstiri în funcție de timp și ne vom continua traseul către Igoumenitsa de unde vom traversa cu feribotul în Insula Corfu. Cazare în Insula Corfu.

 ZIUA 4, Corfu, Catedrala Sf. Spiridon – Man. Paleokastritsa (100 km.)
Mic dejun. Participare la Sfânta Liturghie, vizitarea Catedralei care adăpostește Moaștele Sfântului Spiridon dar și Catedrala ce adăpostește Moaștele Sfintei Împărătese Teodora. Ne vom îndrepta către Mănăstirea Paleokastritsa unde se află Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Cazare în Insula Corfu.

 ZIUA 5, Insula Corfu – Veria – Paralia (420 km.)
Mic dejun. Traversare cu feribotul spre Igoumenitsa și ne îndreptăm către Panagia Dovras (Sfântul Luca al Crimeii) și Icoana Maicii Domnului (Panagia Soumela). Cazare la hotel în Paralia Katerini.

 Ziua 6, Paralia – Mănăstirea Rila – București (775 km.)
Mic dejun. Plecăm spre casă și facem o oprire la Mănăstirea Rila, cel mai mare complex monahal de pe teritoriul Bulgariei și, totodată, unul din cele mai importante monumente culturale, istorice și arhitecturale cunoscute în Europa Răsăriteană. Face parte din patrimoniul UNESCO din anul 1983. Mănăstirea este închinată Sfântului Ioan de Rila († 946) – un sfânt eremit de origine bulgară, despre care se crede că ar fi pus bazele primului așezământ monahal de aici în secolul al X-lea. În biserica mănăstirii se păstreazămoaștele Sf. Ioan de Rila, cel care este ocrotitotul Bulgariei. Ne urmăm drumul spre Sofia – Ruse – București. Se ajunge în București în funcție de trafic și formalitățile vamale.

La 195 Euro
6 zile-autocar

DATE DE PLECARE
09.12.2016

SERVICII INCLUSE
• Transport cu autocarul climatizat, clasificat
• 4 nopți de cazare cu mic dejun la hotel de 3 * (clasificare locală)
• Ghid din partea agenției pe traseu și preot însoțitor

TARIFUL NU INCLUDE
• Intrările la obiective (aprox. 5 euro/pers.), se achită în Grecia
• Ferryboat Igoumenitza – Corfu – Igoumenitza (Insula Corfu) – aprox. 20 Euro/pers, se achită la ghidul însoțitor
• Alte taxe și cheltuieli personale

BONUSURI
• Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj, pentru posesorii cardului PELLERIN CLUB.

REDUCERI& SUPLIMENTE
• Supliment de single 95 €
• Reduce pentru a 3 pers. în cameră 15 €

Trebuie să vezi

Insula Corfu
Pentru pelerini, obiectivul principal al călătoriei în insula Corfu rămâne închinarea la moaştele Sf. Spiridon din Biserica cu acelaşi nume din Corfu. Biserica „Sf. Spiridon“ din Corfu adăposteşte moaştele întregi ale Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei, sărbătorit pe 12 decembrie. Biserica este de asemenea celebră pentru valoroasele sale icoane şi gravuri în aur şi argint. Ocrotitorul spiritual al insulei Corfu este Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei, ale cărui sfinte moaşte se păstrează în biserica din Piaţa Sarocco din capitala Corfu Town. Arhitectura veneţiană a catedralei domină întregul oraş prin înălţimea turnului-clopotniţă. Evlavia credincioşilor pentru Sfântul Spiridon face ca această biserică să fie cel mai important monument religios al insulei. Pentru cele patru rânduri când sfântul a salvat insula de otomani sau de diferite plăgi, se face procesiune cu moaştele sfântului pe străzile oraşului. Sfântul Spiridon a trăit în secolul al IV-lea şi a participat la Sinodul I Ecumenic de la Niceea, din 325.

Biserica Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir – Salonic
Biserica Sfântul Dumitru din Salonic, sau Hagios Demetrios este principala biserică dedicată acestui sfânt, care este ocrotitotul orașului. Biserica actuală în care se află moaștele Sfântului Mucenic Dimitrie a fost construită la puțin timp de la incendiul bisericii ridicate de guvernatorul Leontie, din anii 626-634. A fost transformată în moschee în anul 1493 și redată cultului creștin în 1912. În ziua de 26 octombrie, în Tesalonic se organizează pelerinaje și procesiuni la sfintele sale moaște. Punctul culminant al sărbătorii îl constituie deschiderea raclei în care sunt păstrate cinstitele moaște ale Sfântului Dimitrie. Racla este așezată în partea stangă a naosului bisericii, într-un mic paraclis din marmură și împodobit cu fresce din viața sfântului. Episcopul care participă la această sărbătoare, se roagă înaintea raclei, apoi sfințește untdelemnul pe care îl toarnă peste mirul izvorât din sfintele moaște. Acest ulei sfințit unit cu mirul izvorât în chip minunat este dăruit credincioșilor spre dobândirea sănătății sufletești și trupești.

Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.

%d blogeri au apreciat: