septembrie 14, 2016

Sicilia

REVELION SICILIA – TAORMINA
Catania – Taormina – Muntele Etna – Caltagirone
Siracusa – Notto – Palermo – Monreale – Cefalu
Zbor direct Blue Air | 6 zile | de la 499 Euro

Se spune ca nu ai vazut nimic din Italia si nu i-ai simtit gustul pana nu ai vizitat Sicilia – un taram scaldat de mare si soare si strajuit de vulcanul Etna. Sicilia, un muzeu al naturii, este la fel ca o femeie frumoasa, greu de inteles din prima clipa. Este nevoie de putin timp pentru a te acomoda si a te lasa sedus de farmecul ei aparte, dar o data ce te-ai amorezat nu-ti vei mai schimba sentimentele.
O fereastra maura din secolul al XI-lea. O alta, gotica, din secolul al XIII-lea. Si o arcada normanda din secolul al XII-lea. Cam asa arata o cladire tipica din Palermo, capitala Siciliei. De fapt, asa este intreaga Sicilie: temple inaltate in Grecia antica, amfiteatre romane construite pe vestigiile unor mai vechi teatre grecesti, pretioase mosteniri bizantine si arabe, orase intregi construite in stil baroc. Si, bineinteles, belsugul fermecator al naturii: vestitul vulcan Etna, cranguri de maslini, dealuri acoperite cu vita-de-vie, livezi de portocali si lamai, plaje aurii inmuiate in apa verde-albastra a marii.

29 Decembrie Bucuresti – Catania
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 06:55 pentru imbarcare pe zborul direct al Companiei BLUE AIR 0B145 cu destinatia Catania. Decolare din Bucuresti la ora 08:55 si aterizare la Catania la ora 10:10. Transfer in oras. Suntem in Catania – unul dintre orasele reprezentative ale Siciliei. Desi nu este o figura des intalnita in cultura siciliana, elefantul sculptat pe vremea romanilor in roca vulcanica, pe care se sprijina un obelisc egiptean este simbolul Cataniei. Este amprenta pe care au lasat-o invadatorii cartaginezi si colonistii fenicieni. Cateva din lucrurile pe care cu siguranta vei vrea sa le vezi in Catania sunt amfiteatrul roman din lava si marmura, bisericile, palatele si Domul in stil baroc. Tur de oras Catania: Palatul Arhiepiscopal si Domul, Fantana elefantului, Palatul Municipal, Piata de Peste, Universitatea, Teatrul Bellini, Teatrul Roman. Transfer la hotel in Taormina si cazare. Timp liber la dispozitie. Cazare hotel Villa Esperia 4* Taormina sau similar. Detalii pe: www.hotelvillaesperia.com

30 Decembrie Perlele Sicilei: Etna & Taormina
Mic dejun. Astazi vom vizita Perlele Siciliei ! Pentru inceput ne vom indrepta catre Vulcanul Etna – cel mai activ si cel mai inalt vulcan din Europa. De asemenea cu o activitate constanta de peste 6000 de ani, Etna este vulcanul cu cea mai lunga perioada de activitate. Timp liber la dispozitie. Excursia continua apoi catre Taormina (centru inscris in patrimoniul UNESCO), un loc frecvent vizitat de aristocratia engleza din secolul XIX si cunsocut sub numele de „Monte Carlo al Siciliei”, renume pastrat pana in ziua de azi. Tur pietonal cu insotitorul de grup pe Corso Umberto – o strada perfecta pentru shopping presarata cu numeroase cafenele, restaurante si magazine, iar la final vom face un popas la teatrul grecesc. Timp liber la dispozitie. Cazare hotel Villa Esperia 4* Taormina sau similar.

31 decembrie Siracusa & Notto | Noaptea de Revelion
Mic dejun. Excursie la Siracusa si Notto. Siracusa – unul din cele mai vechi orase din lume. Infiintat in anul 733 î.C. de colonisti greci din Corint, cunoscuti si sub numele de corintieni, a fost unul dintre cele mai bogate si mai puternice orase ale Greciei Mari. In anul 212 î.C. a fost cucerit de romani. Este oraşul lui Arhimede (287-212 î.C.) care si-a gasit moartea in timpul luptei romanilor pentru cucerirea orasului. Tur de oras Siracusa: Teatrul Grec, Urecchio di Dionisio, Santuario Madona delle Lacrime, L’Isola di Ortigia si Domul. Vom continua cu vizitarea orasului Noto cunoscut sub denumirea si de „Citta del Barocco”. Vechiul oras Noto a fost distrus complet de cel mai puternic cutremur din Sicilia din 1693. Actualul oras a fost reconstruit din temelii in stil baroc, de aici si denumirea sa de „Citta del Barocco”. Intoarcere la hotel. Seara, optional, Cina Festiva de Revelion la restaurantul Hotelului Excelsior Palace 4* Taormina cu bauturi incluse. Cazare hotel Villa Esperia 4* Taormina sau similar.

01 Ianuarie Caltagirone | La Multi Ani 2017 !
Mic dejun. Dimineata, timp liber pentru odihna dupa petrecerea de revelion. La ora 13:00, excursie cu autocarul catre Caltagirone, vestit pentru nepretioasele sale ateliere ce produc opere de ceramica, insa si pentru scara monumentala din centrul orasului, scara cu cel mai mare grad de inclinare din Sicilia, ce de la distanta pare un adevarat perete vertical decorat cu un mozaic ceramic. Tur pietonal cu insotitorul de grup. Putem admira impunatoare scara Santa Maria del Monte, construita la 1608 în partea veche a orasului si superba biserica in stil baroc- San Francesco di Paola. Intoarcere la hotel. Bonus! Servirea cinei la hotel, meniu 4 feluri (fara bauturi). Cazare hotel Villa Esperia 4* Taormina sau similar.

02 Ianuarie Palermo – Monreale – Cefalu
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Taormina sau optional, Excursie la Palermo, Monreale si Cefalu. Fondat de fenicieni in sec. VIII i.Hr., care l-au numit Ziz, Palermo a fost construit ca un oras port. Fenicienii au fost obligati de greci sa migreze din estul Siciliei catre vest, astfel ca au fost nevoiti sa-si construiasca aici un nou oras port – Panormos, conform scrierilor grecesti sau Panormus, asa cum apare in scrierile bisericii catolice. Tur de oras Palermo cu ghid local: Piata Quattro Canti, Palatul Municipal, Biserica Santa Maria dell’Ammiraglio, Palatul Normanzilor, Catedrala, Palatul Chiaramonte. Timp liber in Palermo pentru vizite individuale sau cumparaturi. Excursia continua cu o vizita cu ghid local la Monreale – este situat la doar 8 km de Palermo, cu o priveliste deosebita asupra capitalei siciliene si a vaii Conca D’Oro. Se spune ca o excursie la Palermo nu este completa fara o vizita la Monreale. Aici se afla cea mai mare concentratie de arta normanda, araba si bizantina intr-un singur loc. Punctul de atractie il reprezinta Domul, socotit un varf de lance al artelor normanda si bizantina (peste 6400 m² de mozaic bizantin). In Cefalu se viziteaza centrul istoric si Catedrala. Tarif: 60 Euro/persoana si include: autocar local, ghid local, taxele de parcari, insotitor de grup. (nu sunt incluse in biletele de intrare la obiectivele turistice). Intoarcere la hotel. Bonus! Servirea cinei la hotel, meniu 3 feluri (fara bauturi). Cazare hotel Villa Esperia 4* Taormina sau similar.

03 Ianuarie Catania – Bucuresti
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Catania pentru imbarcarea pe zborul direct al companiei BLUE AIR 0B146 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 11:00 si aterizare la Bucuresti pe aeroportul Henri Coanda la ora 14:05. Sfarsitul pachetului de servicii turistice.

Tarife calculate pentru un grup de 30 platitori
 499 Euro adult loc in camera dubla
 350 Euro copil 2-11,99 ani in camera cu 2 adulti
 599 Euro adult loc in camera single

Servicii incluse:
• Bilet de avion Bucuresti – Catania – Bucuresti, zbor direct, compania BLUE AIR
• 5 nopti cazare cu mic dejun hotel Villa Esperia 4* Taormina sau similar
• Bonus! 2 cine la hotel in zilele de 01 si 02 ianuarie (fara bauturi)
• Transport cu autocar local pe perioada programului
• Tur de oras Catania
• Excursie la vulcanul Etna
• Tur de oras Taormina
• Excursie la Siracusa si Notto
• Excursie la Caltagirone
• Transferuri aeroport – hotel – aeroport
• Ghid roman insotitor

Servicii neincluse:
• Taxele de aeroport & combustibil: 150 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la date plecarii in functie de evolutia pretului petrolului si/sau a taxelor aeriportuare)
• asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul),
• intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale, bacsis pentru soferi si ghizi locali
• Cina Festiva de Revelion la Hotel Excelsior Palace 4* Taormina cu bauturi incluse:
160 Euro/adult (supliment optional)

HOTEL VILLA ESPERIA 4* TAORMINA www.hotelvillaesperia.com

Hotelul Villa Esperia este recent renovat si situat chiar in Golful Mazzarò, la numai 100 de metri de telecabinele care ofera legaturi catre centrul istoric pitoresc al orasului Taormina. Oaspetii pot admira vederea panoramică la mare de pe terasa hotelului si de la piscina mare in aer liber. Camerele Hotelului Villa Esperia sunt spatioase si decorate frumos. Unele camere au balcon cu vedere panoramică la Marea Ionica. Hotelul Villa Esperia are un restaurant care ofera specialitati siciliene pe terasa sa fermecatoare, precum si un bar.

 
DOCUMENTE DE CALATORIE
• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90
zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)
• Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
• In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
• Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
• Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

%d blogeri au apreciat: