septembrie 14, 2016

Edinburg si Amsterdam

UNIC! REVELION EDINBURGH – AMSTERDAM
Celebra petrecere de revelion Edinburgh’s Hogmanay 2016/2017
Transport Avion KLM| 6 zile | de la 590 Euro

Singurul festival de revelion din lume! Inclus de Discovery Channel in
„Top 25 World Travel Experiences”
si numit de Lonely Planet
„Best place to be Today…”

29 Decembrie Bucuresti – Edinburgh
Intalnire cu reprezentantul agentiei la ora 04:00 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul KLM KL1372 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 06:00, sosire la Amsterdam la ora 08:05. La ora 09:40 imbarcare pe zborul KL 1279 cu destinatia Edinburgh unde ajungem la ora 10:15. Intalnire cu ghidul local pentru Tur de oras Edinburgh. In Edinburgh veti aprecia contrastul dintre “Orasului Nou” Georgian , cu starzile sale largi, aliniate si pietele elegante si “Orasul Vechi”medieval. Royal Mile reprezinta “coloana vertebrala” a vechiului cartier, ce se regaseste intre Palatul Holyrood House si Castelul Edinburgh care domina orasul de pe stanca ce se afla la o inaltime de 400 picioare, unde se pot vedea bijuteriile coroanei Scotiei si “Piatra Dinastiei”, acum din nou in Scotia, unde ii este locul.(biletul de intrare la Castel se achita individual de catre fiecare pasager). Transfer la hotel. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Holiday Inn 4* Edinburgh sau similar. Detalii pe www.hiedinburghhotel.co.uk.

30 Decembrie Glasgow & Castelul Stirling – Procesiunea cu torte
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Edinburgh sau optional Excursie de 1 zi la Glasgow & Castelul Stirling.
Glasgow este considerat una dintre cela mai excitante si frumoase destinatii ale Europei, combinand energia si rafinamentul unui mare oras international. Ca un fost oras al arhitecturii si designu-lui din UK, Glasgow ofera o serie de cladiri fascinante in cele mai variate stiluri arhitectonice. Tur de oras cu ghid local. Continuam apoi cu Castelul Stirling, cel mai mare si unul din cele mai importante castele din Scotia atat din punct de vedere istoric cat si arhitectural. Amplasat in oraselul ce ii poarta numele si inaltandu-se pe un perete de stanca vulcanica pe dealul din apropiere, ce a servit in vremurile de mult apuse pentru aparare, castelul este cu adevarat spectaculos.Una din resedintele preferate ale monarhilor Scotiei, cu precadere a celor din dinastia Stuart, castelul a fost martorul copilariilor, nuntilor, incoronarilor, negocierilor si inmormatarilor regale. Tot in Stirling – numit si „cheia spre Highlands (zona muntoasa a Scotiei) ” putem vedea si monumentul eroului national William Wallace – imortalizat in blockbuster-ul hollywoodian „Braveheart”. Intoarcere in Edinburgh. Seara, puteti admira Procesiunea cu Torte de pe strazile orasului, care incepe la ora 18:15 de pe podul George al IV-lea din centrul vechi, iar punctul culminant este focul de artificii de la ora 20:15. Este evenimentul de deschidere al Edinburgh Hogmanay Festival 2016/2017 ! Cazare Hotel Holiday Inn 4* Edinburgh sau similar.

31 Decembrie Glenkinchie Whisky Distillery – Edinburgh’s Hogmanay 2016/2017
Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala la faimoasa distilerie „Glenkinchie Distillery” – singura distilerie de whisky din malt operationala. Este inconjurata de colinele Lammermuir de unde izvoraste apa limpede ca cristalul folosita la preparea whisky-ului de cea mai buna calitate. In cadrul turului cu ghid se va prezenta procesul si metodele de distilare a whisky-ului iar la sfarsit veti avea ocazia sa degustati bautura nationala a Scotiei. Intoarcere la Edinburgh. Explorarea orasului impreuna cu insotitorul de grup. Cunoscut si sub numele de „Atena Nordului”, Edinburgh este capitala Scotiei din anul 1437. Aici se afla Parlamentul Scotian restabilit in anul 1999. Este un oras fascinant, inscris pe lista patrimoniului cultural UNESCO in 1995. Seara, optional Cina festiva de Revelion la restuarant local. Tarif informativ: 140 Euro/persoana si include: welcome drink, meniu festiv, 1 pahar de sampanie la miezul noptii, program artistic si vizionarea spectacolului de artificii cu vedere la Castelul din Edinburgh (fara transfer).

Alternativ, pentru cei care doresc sa petreaca trecerea dintre ani in cadrul festivitatilor publice, Celebrul Festival de Revelion Edingurgh Hogmanay 2016/2017 va asteapta cu zile pline de evenimente: Procesiunea cu torte – Torchlight Procession din 30 decembrie, Petrecerea publica Edinburgh’s Street Party si concertul extraordinar de revelion Concert in the Garden! Biletele trebuiesc procurate individual, in avans, de pe www.edinburghshogmanay.com

Cazare Hotel Holiday Inn 4* Edinburgh sau similar.

01 ianuarie Edinburgh – Amsterdam
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul KLM KL1280 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 11:00 si aterizare la Amsterdam la ora 13:30. Transfer in oras si intalnire cu ghidul local pentru Tur de oras Amsterdam. Amsterdam, un oras cu peste 700 de ani de istorie ofera vizitatorilor o incursiune intr-o lume diferita, unde istoria se imbina perfect cu modernismul iar cultura are un loc aparte printre tumultoasa viata de noapte. Piata Dam, Palatul Regal, Gara Centrala, Piata de Flori, Piata Rembrand, Rijksmuseum sau muzeul Van Gogh sunt doar cateva dintre bijuteriile capitalei Olandei. Cu peste 1000 de canale, unite de sute de poduri fixe sau mobile, Amsterdamul a primit pe drept titlul de „Venetia Nordului”. Transfer la hotel. Seara, plimbare pietonala cu insotitorul de grup in Cartierul Rosu – Red Distrcit din Amsterdam. Cazare Hotel Best Western Blue Tower 4* sau similar Amsterdam. Detalii pe: www.hotelbluetower.com

02 ianuarie Amsterdam – Rotterdam – Haga
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional, excursie de 1 zi la Delft, Rotterdam si Haga. Prima oprire o vom face in Delft, oras renumit pentru ceramica albastra care ii si poarta numele. Pe langa fabrica de ceramica, se poate vizita piata centrala cu statuia lui Hugo Grotius, biserica Noua construita in 1396 sau casa lui Johannes Vermeer. Rotterdam este cel mai important oras comercial al Olandei si in acelasi timp cel mai mare port al europei. Din 1962 pana in 2004, Rotterdam a fost cel mai aglomerat port din lume, fiind depasit in 2004 de Shanghai. Un oras cosmopolit, unde casele de caramida au fost inlocuite cu zgarie norii din sticla si otel care gazduiesc birourile numeroaselor companii internationale care isi au sediile aici. Un obiectiv remarcabil al orasului il reprezinta Casele Cubice, creatie a arhitectului Piet Blom care si-a dorit sa construiasca un sat intr-un oras. Fiecare casa este gandita sa reprezinte un copac in forma abstracta, intreg complexul reprezentand o padure. Turnul Euromast ofera o panorama superba a intregului oras dar si a portului, de la o altitudine de 96 m si este inclus in Federatia Mondiala a Marilor Turnuri. Haga – capitala administrativa a Olandei si resedinta Familiei Regale, este un oras de importanta internationala, o casa pentru multe culturi diferite. Palatul regal si Tribunalul Penal International sunt printre obiectivele cele mai importante ale Hagai. Intoarcere in Amsterdam. Cazare Hotel Best Western Blue Tower 4* sau similar Amsterdam.

03 ianuarie Amsterdam – Bucuresti
Mic dejun. Eliberarea camerelor si depunerea bagajelor la receptie. Astazi va recomadam o vizita la Heineken Experience, descoperirea centrului orasului cu multe baruri, restaurante si cladiri istorice, muzee sau edificii ecleziastice precum cea mai veche biserica din Amsterdam-Oude Kerk sau Biserica Veche, construita in stil gotic tarziu datand din secolul XIV. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa KLM KL1379 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 20:45 si aterizare in Bucuresti la ora 00:30 (a doua zi 4 ianuarie). Sfarsitul pachetului de servicii.

Tarife calculate pentru un grup de 20 platitori
 590 Euro adult loc in camera dubla
 390 Euro copil 2-11,99 ani cu doi adulti in camera
 780 Euro adult loc in camera single

Servicii incluse:
• Bilete de avion Bucuresti – Edinburgh (via Amsterdam), Edinburgh – Amsterdam (zbor direct) si Amsterdam – Bucuresti (zbor direct) compania KLM
• 3 nopti cazare cu mic dejun Hotel Holiday Inn 4* Edinburgh sau similar
• 2 nopti cazare cu mic dejun Hotel Best Western Blue Tower 4* sau similar Amsterdam
• Transfer Aeroport Edinburgh – Hotel – Aeroport
• Tur de oras Edinburgh cu autocar si ghid local
• Transfer Aeroport Amsterdam – Hotel – Aeroport
• Tur de oras Amsterdam cu autocar si ghid local
• Tururi pietonale cu insotitorul de grup in Edinburgh si Amsterdam
• Insotitor de grup

Servicii neincluse:
• Taxele de aeroport & combustibil: 265 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 7-9 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
• Taxa de bagaj de cala: 45 euro/persoana, dus-intors pe toate zborurile (se achita la inscriere) cu conditia ca pasagerii sa fie inrolati in programul Flying Blue – Nivelul Ivory. Pentru pasagerii membri Flying Blue – nivelul Elite prima piesa de bagaj de cala este gratuita!
• Asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul), intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale
• Bacsis pentru soferi si ghizi locali
• Cina festiva de Revelion la restuarant local
Tarif informativ: 140 Euro/persoana si include: welcome drink, meniu festiv, 1 pahar de sampanie la miezul noptii, program artistic si vizionarea spectacolului de artificii cu vedere la Castelul din Edinburgh (fara transfer).
Excursii optionale (tarife informative valabile pentru minim 20 de platitori):
• Excursie de 1 zi la Glasgow & Castelul Stirling: ~ 125 Euro/persoana
• Glenkinchie Distillery: ~ 60 Euro/persoana
• Excursie de 1 zi la Delft, Rotterdam si Haga: ~ 60 Euro/persoana
DOCUMENTE DE CALATORIE
• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
• Cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Schengen si Spatiului Economic European cu cartea de identitate sau pasaportul in curs de valabilitate. Pentru a verifica lista statelor care permit intrarea pe baza cartii de identitate, lista statelor membre U.E., Schengen si Spatiul Economic Eurpoean, va rugam sa consultati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Accesul cu cartea de identitate mai este permis in urmatoarele state: Macedonia (90 zile), Muntenegru(30 zile), Serbia (90
zile), Norvegia (daca cartea de identitate romaneasca valabila este emisa dupa anul 2009, in care este specificata cetatenia romana. Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia)
• Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
• Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
• In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.
• Copiii care nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
• Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.