octombrie 6, 2016

Israel – Botezul Domnului Iisus Hristos

Israel – Botezul Domnului Iisus Hristos
Ein Karem – Ierihon – Râul Iordan – Bethleem – Ierusalim, Muntele Măslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa – Hozeva – Haifa

Călătorii pentru suflet

Alegând programele ”Călătorii pentru suflet” participați la proiectele desfășurate de Fundația Christian Hope. Toate profiturile generate de aceste programe vor fi donate pentru actvități de redare a speranței copiilor nevoiași, scopul principal fiind
acela de a le oferi acestora șansa la o viață normală.
Program

 Ziua 1, București – Tel Aviv – Bethleem
Prezentare în Aeroportul București OTOPENI la ora 07.45 pentru zbor București-Tel Aviv cu compania El Al. Decolare la ora 10.45 din Bucureşti cu destinaţia Tel- Aviv, sosire la ora 13.30 pe aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv. După formalitățile vamale ne începem pelerinajul în Țara Sfântă mergând spre Ierusalim. În Ierusalim, numit și Orașul Păcii, mergem la Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vizităm Biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare om născut dintr-o femeie” şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul întâlnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Terminăm ziua cu vizită la Aşezământul Românesc de la Iesusalim. Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

 Ziua 2, Ierihon – Râul Iordan – Măn. Sf. Gherasim
Mic dejun. Ne îndreptăm spre cel mai vechi oraș din lume – Ierihon, oraş locuit continuu de mai mult de 2000 de ani. Primul popas îl vom face la biserica ortodoxă-grecească din Ierihon unde vom vedea Dudul lui Zaheu. Mergem apoi spre Valea Iordanului, pentru a participa la procesiunea de sfinţire a apelor oficiată de către Patriarhul Ierusalimului. Ne îndreptăm apoi spre Mănăstirea Sf. Gherasim, locul unde Maica Domnului a poposit în drumul spre Egipt. Vom continua cu o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Spre sfârşitul zilei vizităm Aşezământul Românesc de la Ierihon. Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

 Ziua 3, Bethleem – Ierusalim, Muntele Măslinilor, Muntele Sion
După micul dejun ne îndreptăm către Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului din Bethleem, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița” sau “Apărătoarea Bethleemului”. Mergem în Ierusalim, numit și Orașul Păcii, pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa de pocăință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului unde vom coborâ cele 48 de trepte până la Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată. După aceea vom merge pe Muntele Sion unde vedem Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” (locul primei biserici creștine din lume) şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Vizită în zona evreiască a Sfintei Cetăți la Zidul Plângerii. Cazare şi cină la hotel în Bethleem.

 Ziua 4, Hozeva – Ierusalim, Via dolorosa
După micul vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe ale cărei baze au fost puse de Sfinţii Ioachim şi Ana, fiind locul unde cei doi sfinţi s-au rugat pentru dăruirea unui prunc. Inițial, biserica mănăstirii era închinată Maicii Domnului. Astăzi, însă, după reconstruiri şi renaşteri, biserica poartă drept hram pe Sfântul Gheorghe Hozevitul şi pe Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ. Tot în mănăstire se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie. Vom pleca spre Ierusalim și vom intra în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan. Parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Cazare şi cină la hotel în Tiberias/Nazareth.

 Ziua 5, Cana Galileii – Nazareth – Capernaum
După micul dejun la Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei în vin; continuăm cu orașul Nazareth, situat în partea nordică a Israelului, descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictată de frații Moroșanu în 1977, apoi vom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire în incinta căreia se află grota în care Fecioara Maria a fost inștiințată de Arhanghelul Gavriil ca Îl va naște pe Iisus. Continuăm cu Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica ce fost construită pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a ținut predica despre fericiri. Muntele se înalță la 175 m deasupra nivelului Mării Galileii, dar totodată este la 35m. sub nivelul Mării Mediterane. Vom merge către Capernaum, oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul și unde a săvârșit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. La mică distanță se află Tabgha – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni. Cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth.

 Ziua 6, Muntele Tabor – Tel-Aviv – București
Mic dejun. Ne îndreptăm spre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Continuăm cu vizitarea orașului Haifa și a frumoaselor grădini suspendate Bahai și Biserica Stella Marris. Ne îndreptăm spre aeroportul din Tel-Aviv şi în funcţie de timp se poate trece prin localitatea Lod pentru vizita Biserica unde se află biserica în care se sunt mormântul, moaştele şi lanţul Sf. M. Mc. Gheorghe. După formalitățile vamale ne îmbarcăm pentru zborul de București. Decolare din Tel Aviv la ora 19.40, sosire în București la ora 22.30.

195 € (cazare + transport)
185 € (bilet de avion + transferuri)
165 € (taxe de aeroport + ghid vorbitor de limba română + intrări la obiective)

DATE DE PLECARE 2017
17.01

TARIFUL INCLUDE
• Transport avion București – Tel Aviv – București,
• Taxe de aeroport,
• 5 nopţi cazare la hoteluri de 4* și 3* conform clasificarii locale
• Demipensiune (2 mese pe zi – conform programului; intrare cu cină, iesire cu mic dejun)
• Transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,
• Preot însoţitor din partea agentiei și ghid local vorbitor de limba română.

TARIFUL NU INCLUDE
• Taxiul pe Muntele Tabor (aproximativ 7 Euro/pers, se plăteşte în Israel)
• Tips & porter în valoare de 2 Euro de persoană pe zi (se plătește obligatoriu către ghidul israelian)
• Mesele de prânz
• Cheltuieli personale.

SUPLIMENTE &REDUCERI
• Supliment de single 125 €
• Reducere copii 6-12 ani 20 €
• Reducere pentru a 3-a pers în cameră 20 €

 

Trebuie să vezi
Râul Iordan
Iordanul este principala apă curgătoare a Ţării Sfinte. Aceasta apă izvorăşte din Munţii Libanului, apoi traversează Marea Galileii şi, după un lung şi sinuos traseu, se varsă în Marea Moartă. Pe o distanţă de 180 de kilometri, Iordanul alcătuieşte graniţa naturală dintre Israel şi Iordania, lungimea totală a acestuia fiind însă de aproape 360 de kilometri. În evreieşte, Iordanul este numit şi „râul care coboară”; între izvor şi vărsare, Iordanul are o diferenţă de altitudine de opt sute de metri. Mulţimile de pelerini amintesc astăzi de numeroşii evrei care coborau în vechime la Iordan, pentru a asculta predica Sfântului Ioan Botezătorul, cât şi pentru a primi botezul. Credincioşii care participă la slujba de sfinţire dau mărturie că, pentru câteva clipe, apele Iordanului se întorc înapoi, curgând dinspre Marea Moartă spre Marea Galileii, adică dinspre vărsare spre izvor, spre a cinsti astfel, în felul lor, marele praznic. Cei care au băut din apele Iordanului în această zi, au observat că acestea sunt sărate şi nu dulci, după cum sunt de obicei; acest lucru este explicat prin faptul că, întorcându-se, râul aduce cu sine ape sărate din Marea Moartă.

Ierusalim
Ierusalimul este așezat în Orientul Mijlociu, considerat oraș sfânt pentru credințele iudaică, creștină și musulmană. Orașul care numără astăzi aproximativ 800.000 locuitori cu o zbuciumată istorie antică și medievală, s-a extins din a doua jumătate a secolului al XIX-lea în afara zidurilor cetății vechi, mai cu seamă în partea de vest, care acoperă în zilele noastre cea mai mare parte a suprafeței orașului. În centrul Ierusalimului se înalță Muntele Templului (Har Habait). Aici se află Zidul de apus sau Zidul Plângerii, principalul loc sacru al evreilor, și Moscheea Al Aqsa cu sanctuarul islamic Cupola Stâncii. În partea de nord a orașului vechi se află Biserica Invierii, cel mai sfânt loc de pe pământ pentru creștini, cu mormântul lui Iisus Hristos. Ca si obiective creștine în Ierusalim avem: Via Dolorosa sau Drumul Crucii care începe de la Mănăstirea Ecce Homo (Iata Omul) și se termină la Biserica Învierea Domnului sau Biserica Sfântului Mormânt. Via Dolorosa este calea pe care Mântuitorul a fost dus spre Răstignire, începând cu judecarea Sa în Pretoriu și terminând cu punerea în mormânt. Drumul Crucii cuprinde 14 opriri, fiecare marcând un moment deosebit. Primele 9 opriri sunt în diferite puncte ale orașului, iar ultimele 5 sunt în interiorul Bisericii Sfântului Mormânt. Fiecare din cele 14 opriri sunt însemnate printr-o plăcuță cu număr. Drumul Crucii începe din fața Porții Sfântului Arhidiacon Ștefan sau Poarta Leilor. Traseul are o distanța de aproximativ 1000 metri. Biserica Sfântului Mormânt mai este cunoscută și sub numele de Biserica Învierii, deoarece Învierea Domnului este temelia, biruința creștinilor. Inițial biserica a fost construită în secolul IV de Împărăteasa Elena, iar cruciații au construit Biserica actuală pe temelia celei vechi în sec al XI lea. Aici sunt adăpostite mai multe locuri importante cum ar fi: peștera în care Împărăteasa Elena a descoperit Crucea Domnului, Golgota, Mormântul Domnului. În Biserica Sfântului Mormânt slujesc 3 biserici: ortodoxă, catolică și coptă. În partea stangă a intrării, coloanele din marmură albă sunt fisurate deoarece, potrivit tradiției, se spune că ortodocsii într-un an, nu au putut achita taxele impuse de turci, aceștia slujind Sfânta Liturghie afară la intrarea în biserică. Lumina Sfântă, ce se pogoară în fiecare Sâmbătă Mare la Sfântul Mormânt, în chip minunat, a lovit aceste coloane, lăsând urme vizibile până astăzi. Înăuntrul bisericii, la câțiva metri se află Piatra Ungerii; lespede de piatra roșie, pe care Mântuitorul a fost așezat la coborârea de pe Cruce. În partea dreaptă se află o stâncă încadrată într-un paraclis cu două altare. Paraclisul este zidit pe Muntele Golgota, locul unde Mântuitorul a fost răstignit. În dreapta se regăseste altarul ce amintește de locul unde Mântuitorul a fost dezbrăcat de

Bethleem
Bethleem (casa pâinii, traducere din ebraică) este situat la 10 km sud de Ierusalim, care, din anul 1996, a intrat sub Administrația Autorității Naționale Palestiniene. Jumătate dintre locuitorii orașului sunt creștini, jumătate sunt musulmani. Biserica Nașterii Domnului este cea mai veche biserică creștina din Țara Sfântă, ridicată din ordinul împăratului Constantin deasupra peșterii Nașterii Mântuitorului. Forma actuală datează dintre anii 527-565. În prezent, biserica este sub trei jurisdictii: armeană, romano-catolică și greco-ortodoxă. În Grota Nașterii, locul nașterii Mântuitorului este marcat cu o stea de argint cu 14 colțuri dăruită în 1717 de domnul Țării Românești, Nicolae Mavrocordat. Steaua, montată pe o placă de marmură albă, poartă o inscripţie în latină care se traduce: “Aici a fost născut Iisus Hristos de către Fecioara Maria”. Din fața Bisericii Nașterii se transmite în fiecare noapte de Crăciun, Sfânta Liturghie. Prin interiorul bisericii se ajunge la grota Sfântului Ieronim. În apropiere de Biserica Nașterii se află Grota Laptelui: aici, conform tradiției, s-a refugiat Sfânta Familie după nașterea lui Iisus din fața furiei lui Irod, până la fuga în Egipt.

Grup minim 35 pers.
Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de întâlnire cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată.