octombrie 6, 2016

Israel – Sărbătoarea Nașterii Domnului

Israel – Sărbătoarea Nașterii Domnului
Haifa – Cana Galileii – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum – Marea Moartă – Hozeva – Ierusalim, Muntele Măslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa – Bethleem, Bis. Nașterii Domnului

Călătorii pentru suflet

Alegând programele ”Călătorii pentru suflet” participați la proiectele desfășurate de Fundația Christian Hope. Toate profiturile generate de aceste programe vor fi donate pentru actvități de redare a speranței copiilor nevoiași, scopul principal fiind
acela de a le oferi acestora șansa la o viață normală.

Program

 Ziua 1, 19 Decembrie, București – Tel Aviv – Haifa – Tiberias
Prezentare în Aeroportul București OTOPENI la ora 07.45 pentru zbor București-Tel Aviv cu compania El Al. Decolare la ora 10.45 din București cu destinația Tel Aviv, sosire la ora 13.20 pe Aeroportul Ben Gurion-Tel Aviv. Ajunși în Tel Aviv, după formalitățile vamale ne deplasăm către Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat și de unde Sf. Ap. Pavel a plecat la Roma. Continuăm cu vizitarea orașului Haifa frumosul oraș-port, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel și a frumoaselor grădini suspendate Bahai, cât și Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). De aici plecăm spre locul de cazare. Cazare și cină la hotel în Tiberias/ Nazaret.

 Ziua 2, 20 Decembrie, Capernaum – Muntele Fericirilor – Tabgha
Mic dejun. Ne îndreptăm către Capernaum, oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul și unde a săvârșit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. Vom continua cu Muntele Fericirilor, unde vom vizita biserica ce fost construită pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a ținut predica despre fericiri. Muntele se înalță la 175 m. deasupra nivelului Mării Galileii, dar totodată este la 35m. sub nivelul Mării Mediterane. Se merge la Tabgha, loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni. Vom termina ziua cu vizita la Biserica Sf. Petru, ce aminteste de momentul repunerii in treapta apostoliei a Sf. Petru. Cazare și cină la hotel în Tiberias/ Nazaret.

 Ziua 3, 21 Decembrie, Nazareth – Muntele Tabor – Bethleem
După micul dejun vom merge către Nazareth, situat în partea nordică a Israelului. Este cel mai populat oraș arab din Israel și este descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos. Aici vom vedea Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret; biserica este pictată de frații Moroșanu în 1977. Apoi vom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire în incinta căreia se află grota în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil ca Îl va naște pe Iisus. Continuăm cu Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Coborâm pe valea râului Iordan spre Yardenit – pe malul râului Iordan, loc amenajat pentru a intra în apa Iordanului. Plecăm către Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei în vin. Ne deplasăm pe valea râului Iordan spre Bethleem. In apropiere de orasul Ierihon este Mănăstirea Sf. Gherasim pe care o vom vizita și noi. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

 Ziua 4, 22 Decembrie, Ierusalim (Via Dolorosa) – Bethleem (Biserica Nasterii) – Ein Karem
După micul dejun ne vom deplasa către Ierusalim și vom intra în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Deplasare la Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vizităm Biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare Om născut dintr-o femeie” şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul întâlnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. După amiaza vom merge în Bethleem unde vom admira Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ce adăposteşte peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemita” sau “Apărătoarea Bethleemului”; de aici la proximativ 500 m. se află Grota Laptelui, unde potrivit tradiției era adăpostită Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit porunca de la înger să părăsească Betleemul și să fugă în Egipt. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

 Ziua 5, 23 Decembrie, Hozeva – Qumran – Marea Moartă – Ierihon
Mic dejun. Apoi vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe ale cărei baze au fost puse de Sfinţii Ioachim şi Ana, fiind locul unde cei doi sfinţi s-au rugat pentru dăruirea unui prunc. Inițial, biserica mănăstirii era închinată Maicii Domnului. Astăzi, însă, după reconstruiri şi renaşteri, biserica poartă drept hram pe Sfântul Gheorghe Hozevitul şi pe Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ. Tot în mănăstire se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie. Lângă Qumran, un magazin de produse cosmetice pe bază de săruri de la Marea Moartă. În grotele de la Qumran un păstor a găsit întâmplător, în anul 1947, sulurile de manuscrise de la Marea Moarta. Vizită la Marea Moartă cu posibilă baie în apa sărată, bogată în minerale. Ne deplasăm către Ierihon, de unde vom avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. După aceea ne vom merge către Mănăstirea „Dudul lui Zaheu” şi Aşezământul Românesc de la Ierihon. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

 Ziua 6, 24 Decembrie, Muntele Scopus – Măslinilor – Muntele Sion – Ierusalim
După micul dejun vom merge în Ierusalim, numit și Orașul Păcii, pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul, Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției, Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa de pocăință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul, Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins, Biserica Mormântul Maicii Domnului unde vom coborâ cele 48 de trepte până la Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată. Continuăm cu Muntele Sion unde sunt Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” (locul primei biserici creștine din lume) şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Vizită în zona evreiască a Sfintei Cetăți la Zidul Plângerii. Cazare și cină la hotel în Bethleem.

După cină, se merge în Bethleem – Biserica Nașterii Domnului, pentru a participa la slujba care începe după ora 22:00 pe platoul din fața sa, eveniment important transmis în întreaga lume. Întoarcere la hotel.

 Ziua 7, 25 Decembrie, Ein Karem – Tel Aviv – București
Mic dejun. Participare la Sfanta Liturghie la Asezamantul Romanesc de la Ierusalim. Plecam spre Tel Aviv, unde vom face un tur panoramic al orasului catre Jaffa, vechi port, acum un faimos cartier al artistilor unde vizitam casa lui Simon Tabacaru si biserica Sfantul Petru ce comemoreaza invierea Tabitei. Prezentare în Aeroportul Ben Gurion pentru zbor Tel Aviv-București cu compania El Al. Decolare la ora 19.40 din Tel Aviv cu destinația București, sosire la ora 22.30 pe aeroportul Otopeni – București.

7 zile, avion
De la 495 €

DATE DE PLECARE
19.12.2016

SERVICII INCLUSE
• Transport cu avionul București – Tel Aviv – București.
• 6 nopţi cazare la hoteluri de 4*/3*(categoria este valabilă şi aferentă pentru Israel) conform clasificării
• Demipensiune (2 mese pe zi – conform programului)
• Taxiuri Muntele Tabor, taxe de intrare la obiectivele din program,
• Transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,
• Preot însoţitor din partea agentiei și ghid local vorbitor de limba română

SERVICII NEINCLUSE
• Taxe de aeroport 125 Euro/pers.
• Tips pentru ghid și sofer în Israel: 2 Euro de persoană pe zi (se achită obligatoriu in Israel)
• Masa de prânz
• Alte taxe şi cheltuieli personale.

BONUSURI
• Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj, pentru posesorii cardului PELLERIN CLUB.

REDUCERI & SUPLIMENTE
Supliment de single 150 €
Reducere copil 6-11.99 ani – 20 €
Reducere a 3 pers in camera – 20 €

Trebuie să vezi
Haifa
Haifa e locul ce combină influențele arabe și est-europene, tradiția cu modernul. Una dintre atracțiile principale ale orașului este Muntele Carmel, ce oferă o panorama minunată asupra orașului. Pe munte se află locul sfânt Bahai, ce cuprinde Casa Universitara a Justiției și Altarul lui Bab și parcul Gan Haem. Templul Baha’i, supranumit biserica tuturor religiilor, a fost finalizat în anul 1953 și a devenit în scurt timp una dintre principalele atracții turistice din Haifa, oraș cunoscut drept centrul religiei Baha’i și al treilea oraș ca mărime din Israel. Templul a fost ridicat pe muntele Carmel și măsoară 40 m înălțime, cele 9 fațade ale sale ilustrând 9 dintre religiile lumii. O altă atracție a orașului Haifa este Mănăstirea Stella Maris din Haifa; mănăstirea este un așezământ monahal carmelit, de secol XIX, aflat pe versanții Muntelui Carmel.

Nazareth
Situat în partea nordică a Israelului, Nazareth este cel mai populat oraș arab din Israel, având aproximativ 80.000 locuitori (69% musulmani, 31% crestini). Orașul Nazareth este descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos, grație acestui fapt, orașul este un centru de pelerinaj creștin. În sec al XIX lea s-au construit în oraș numeroase biserici și mănăstiri. Biserica Sfântul Arhanghel Gavriil din Nazareth echivalează cu Biserica Catolică Buna-Vestire din Nazareth. Biserica a fost ridicată desupra izvorului considerat a fi al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei în care a locuit. În acest loc, Fecioara Maria a primit vestea de la îngerul Gavriil ca Îl va naște pe Mântuitorul. Apa din izvor poate fi văzută curgând în absida bisericii. Există 18 biserici ale Bunei-Vestiri în Nazareth, având diferite confesiuni și comunități. Biserica Catolica Buna-Vestire din Nazaret este o biserică catolică modernă, construită pe ruinele unor biserici bizantine din perioada Cruciadelor. În incinta acestei biserici se află și locul casei Sfintilor Ioachim și Ana. Biserica modernă a Bunei-Vestiri din Nazaret are un dom de peste 50 de metri înălțime, fiind cea mai mare biserică din orientul apropiat. A fost construită sub formă de crin, simbolul Fecioarei Maria. Biserica este decorată cu mozaicuri ale Fecioarei Maria donate bisericii de către comunități creștine din întreaga lume.

Ierusalim
Ierusalimul este așezat în Orientul Mijlociu, considerat oraș sfânt pentru credințele iudaică, creștină și musulmană. Orașul care astăzi aproximativ 800.000 locuitori cu o zbuciumată istorie antică și medievală, s-a extins din a doua jumătate a secolului al XIX-lea în afara zidurilor cetății vechi, mai cu seamă în partea de vest, care acoperă în zilele noastre cea mai mare parte a suprafeței orașului. În centrul Ierusalimului se înalță Muntele Templului (Har Habait). Aici se află Zidul de apus sau Zidul Plângerii, principalul loc sacru al evreilor, și Moscheea Al Aqsa cu sanctuarul islamic Cupola Stâncii. În partea de nord a orașului vechi se află Biserica Învierii, cel mai sfânt loc de pe pământ pentru creștini, cu mormântul lui Iisus Hristos. Ca și obiective creștine în Ierusalim avem: Via Dolorosa sau Drumul Crucii care începe de la Mănăstirea Ecce Homo (Iată Omul), și se termină la Biserica Învierea Domnului sau Biserica Sfântului Mormânt. Via Dolorosa este calea pe care Mântuitorul a fost dus spre Răstignire, începând cu judecarea Sa în Pretoriu și terminând cu Înmormântarea. Drumul Crucii cuprinde 14 opriri, fiecare marcând un moment deosebit. Primele 9 opriri sunt in diferite puncte ale orasului, iar ultimele 5 sunt în interiorul Bisericii Sfântului Mormânt. Fiecare din cele 14 opriri sunt însemnate printr-o plăcuță cu număr. Drumul Crucii începe din fața Porții Sfântului Arhidiacon Ștefan sau Poarta Leilor. Traseul are o distanță de aproximativ 1000 metri. Biserica Sfântului Mormânt mai este cunoscută și sub numele de Biserica Învierii, deoarece Învierea Domnului este temelia, biruința creștinilor. Inițial biserica a fost construită în secolul IV de Împărăteasa Elena, iar cruciații au construit Biserica actuală pe temelia celei vechi în sec al XI lea. Aici sunt adăpostite mai multe locuri importante cum ar fi: peștera în care Împărăteasa Elena a descoperit Crucea Domnului, Golgota, Mormântul Domnului. În Biserica Sfântului Mormânt slujesc 3 biserici: ortodoxă, catolică și coptă. În partea stangă a intrării, coloanele din marmura albă sunt fisurate deoarece, potrivit tradiției, se spune ca ortodocsii într-un an, nu au putut achita taxele impuse de turci, aceștia slujind Sfânta Liturghie afară la intrarea în biserică. Lumina Sfântă, ce se pogoară în fiecare Sâmbătă Mare la Sfântul Mormânt, în chip minunat, a lovit aceste coloane, lăsând urme vizibile până astăzi. Înăuntrul bisericii, la câțiva metri se află Piatra Ungerii; lespede de piatra roșie, pe care Mântuitorul a fost așezat la coborârea de pe Cruce. În partea dreaptă se află o stancă încadrată într-un paraclis cu două altare. Paraclisul este zidit pe Muntele Golgota, locul unde Mântuitorul a fost răstignit. În dreapta se regăsește un altar și amintește de locul unde Mântuitorul a fost dezbrăcat de hainele Sale și pironit în cuie pe Cruce. În partea de jos, stânca este înroșită de sângele Mântuitorului. Credincioșii pot atinge stânca printr-un orificiu. În partea vestică a bisericii se află Sfântul Mormânt, loc în care trupul Mântuitorului a fost pus. Grădina Ghetsimani reprezintă locul în care Mântuitorul Iisus Hristos venea adeasea împreună cu Apostolii. Grădina Ghetsimani este amplatasată în partea de estică a Ierusalimului. Grădina Ghetsimani are o întindere de aproximativ 20 hectare; cea mai mare parte a grădinii este în proprietatea Bisericii Ortodoxe, iar o mică parte în proprietatea Bisericii Romano-Catolice. Cuprinde 4 locuri importante: Biserica Sfântului Arhidiacon Ștefan, Peștera Ghetsimani, Biserica Mormântul Domnului, Piatra Prinderii lui Iisus. Grădina Ghetsimani este locul în care Iisus venea cu Apostolii pentru a Se ruga, tot aici Iuda L-a vândut pe Mântuitorul pentru un pumn de arginți, cu un sărut mincinos, în amintirea acestui eveniment aici ridicându-se Bisericii Tuturor Națiunilor sau Biserica Agoniei cum mai este cunoscută.

Bethleem
Bethleem (casa pâinii, traducere din ebraica), situat la 10 km sud de Ierusalim, care, din anul 1996, a intrat sub Administratia Autoritatii Nationale Palestiniene. Jumătate dintre locuitorii orașului sunt creștini, jumătate sunt musulmani. Biserică Nașterii Domnului este cea mai veche biserică creștină din Țară Sfântă, ridicată din ordinul împăratului Constantin deasupra peșterii nașterii lui Mântuitorului. Forma actuală datează dintre anii 527-565. În prezent, biserica este sub trei jurisdicții: armeana, romano-catolică și greco-ortodoxă. În Grota Nașterii locul nașterii Mântuitorului este marcat cu o stea de argint cu 14 colțuri dăruită în 1717 de domnul Țării Românești, Nicolae Mavrocordat. Steaua, montată pe o placă de marmură albă, poarta o inscripție în latina care se traduce: Aici a fost născut Iisus Hristos de către Fecioara Maria. Din fața Bisericii Nașterii se transmite în fiecare noapte de Crăciun, Sfânta Liturghie. Prin interiorul bisericii se ajunge la grota Sfântului Ieronim. În apropiere de Biserica Nașterii se află Grota Laptelui: aici, conform tradiției, s-a refugiat Sfânta Familie după nașterea lui Iisus din fata furiei lui Irod, până la fuga în Egipt.

Grup minim 35 pers.
Turiştii sunt rugaţi să se prezinte la locul de intilnire cu cca 15- 30 min. înainte de ora comunicată.

Prezentul program este parte integrantă a contractului de prestări servicii.