septembrie 14, 2016

Israel

CRACIUN IN TARA SFANTA, I S R A E L

TEL AVIV – NAZARET – CAPERNAUM – TABGHA – Muntele FERICIRILOR – YARDENIT – IERIHON – IERUSALIM
PERIOADA: 22 – 27.12.2016 (6 zile/ 5 nopti)
Transport avion (Compania TAROM) & autocar lux

ZIUA 1 (22.12.2016): BUCURESTI – TEL AVIV – HAIFA – NAZARETH
Intalnire la Aeroportul International Otopeni “Henri Coanda” la ora 14:00 cu conducatorul de grup din partea agentiei organizatoare. Imbarcare cursa TAROM, Bucuresti (16:25) – Tel Aviv (19:00). Deplasare spre nordul “Tarii Sfinte”, Galileea. Cina si cazare Hotel RIMONIM sau similar in Nazareth.
ZIUA 2 (23.12.2016): NAZARETH – CAPERANAUM – TABGHA – YARDENIT – NAZARET
Mic dejun. Vom incepe programul nostru in Nazareth cu vizitarea Bisericii ortodoxe Sf. Gavril, Izvorul Mariei si a Bisericii catolice Buna Vestire, printre cele mai mari constructii de cult din Orientul Apropiat. Continuam cu Capernaum – oras denumit si “Cetatea Domnului” Vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, casa Sfantului Petru, Tabgha, unde Iisus a savarsit Minunea inmultirii painilor si a pestilor. Muntele Fericirilor, vizitarea Bisercii Catolice. Yardenit, “locul amenajat al Botezului” lui Iisus. Cina si cazare la hotel in Nazareth.
ZIUA 3 (24.12.2016): NAZARETH – MUNTELE TABOR – IERIHON – MAREA MOARTA – BETHLEEM
Mic dejun. Deplasare Muntele Tabor. Vizitarea Bisericii Greco-Ortodoxe, ridicata pe locul unde s-a petrecut “Schimbarea la fata” (tansfer maxi-taxi: 5 euro/persoana; se achita la agentie). Qumran (vechiul centru al Esenienilor) la Marea Moarta. Scurta oprire la magazinul de produse cosmetice & restaurant autoservire. Deplasare spre Marea Moarta (-420m, fata de nivelul marii) cea mai “joasa” mare de pe glob; oprire cca 40 minute (Kibut Kalia). Urmatoarea oprire este orasul Ierihon, presupus cel mai vechi oras din lume, unde vom aprinde o lumanare la Biserica Romaneasca, cu hramul “Tuturor Sfintilor”. Privire asupra Muntelui Carantania, unde Mantuitorul a fost Ispitit de Diavol. Continuarea drumului spre Bethleem. Cina si cazare Hotel SHEPERD sau similar in Bethleem.
Ora 22:30-00:30, deplasare la Biserica Sfanta Catherina din Bethleem, unde se oficiaza Sfanta Liturghie, care se transmite de pe platoul din fata Bisericii in intreaga lume pe posturile TV.
ZIUA 4 (25.12.2016): BETHLEEM – IERUSALIM – BETHLEEM
Mic dejun. Deplasare la Ierusalim. Ora 09:00 participare la Sfanta Liturghie de la Biserica Romaneasca din Ierusalim. Vizita pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul ”Cina cea de Taina” si la Mormantul Marelui rege David. Vizita la Zidul Plangerii. Bethleem – vizitarea Bisericii Greco-Ortodoxe a Nativitatii, a Bisericii Romano-Catolice Sfanta Ecaterina si a “Grotei Laptelui”, unde Sfanta Familie s-a adapostit in drumul spre Egipt. Cina si cazare hotel in Bethleem.
ZIUA 5 (26.12.2016): BETHLEEM – IERUSALIM – BETHLEEM
Mic dejun. Urcare pe Muntele Scopus, pentru a vedea de sus panorama orasului si a Sfintei Cetati. Incepem pelerinajul nostru (pe jos) cu Muntele Maslinilor, vizitarea Bisericii Pater Noster (Tatal Nostru), a Bisericii Dominus Flevit (Domnul a Plans), Gradina Getsimani cu Biserica Natiuniilor si Biserica Mormantului Maicii Domnului. Vom intra in Cetatea Sfanta prin Poarta Sfantului Arhidiacon si Intai Mucenic Stefan si vom parcurge pe jos Via Dolorosa cu cele 14 statii in care s-a oprit Domnul pana la Sfantul Mormant. Vizitarea Bisericii Sfantului Mormant – “Centrul Pamantului”. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea Paracliselor Sfinte. Optional, vizita la fabrica de diamante Capris. Cina si cazare la hotel in Bethleem.
ZIUA 6/7 (27/28.12.2016): BETHLEEM – IERUSALIM – EIN KAREM – LIDA – TEL AVIV
Mic dejun. Ora 11:30, deplasare spre Ein Karem (patria Sf. Ioan Botezatorul). Vizitarea Bisericii si a Criptei in care s-a nascut “cel mai mare om nascut dintr-o femeie”, Fantana Fecioarei Maria, locul intalnirii Fecioarei Maria cu vara sa, Elisabeta. Deplasare la Lud, antica LIDA, vizitarea Bisericii unde se afla Moastele si Lantul cu care a fost legat Sfantul Gheorghe Biruitorul. Tur cu autocarul al orasului Tel Aviv-Jaffa. Deplasare spre Aeroportul Ben Gurion pentru imbarcare cursa TAROM, Tel Aviv (22:50) – Bucuresti (01:35).

PRET/persoana: 539 EURO (loc in camera dubla)
Reducere a 3-a persoana in camera tripla cu pat suplimentar: 10 Euro
Supliment camera single: 160 Euro

SERVICII INCLUSE:
• transport avion Compania TAROM, Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti;
• asistenta (Tel Aviv) in aeroport la sosire;
• 5 nopti cazare cu demipensiune la hoteluri echivalent: 3* superior/4*: 2 nopti in Nazareth, 3 nopti in Bethleem;
• transport autocar modern (dotat cu aer conditionat) pentru executarea programului;
• intrari la obiectivele precizate in program;
• ghizii locali – vorbitori de limba romana la principalele obiective din Bethleem si Ierusalim;
• asistenta/Tour Leader din partea agentiei organizatoare.

NU SUNT INCLUSE, DAR SUNT OBLIGATORII:
• taxele de aeroport: 160 euro / persoana, se achita la agentie;
• transfer microbuz Muntele Tabor: 5 euro/persoana, se achita la agentie;
• bacsisurile (se practica in Israel): 25 euro / persoana (pentru ghizii locali, soferi, restaurante, hoteluri) se achita la fata locului reprezentantului agentiei locale/Tour Leader;
• asigurarea medicala;
• asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice).

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale), compania TAROM:
22.12.2016: Bucuresti (Otopeni) 16:25 – Tel Aviv 19:00
27.12.2016: Tel Aviv 22:50 – Bucuresti (Otopeni) 01:35

CONDITII FINANCIARE OFERTA STANDARD:
TERMENE DE PLATA:
 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
 60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
 20% din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
GRUP MINIM: 30 PERSOANE.
Supliment grup 25 – 29 persoane: 25 EURO / persoana;
Supliment grup 20 – 24 persoane: 40 EURO / persoana.
Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

ACTE NECESARE:
Pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii. In vederea acceptului de intrare in statul Israel, copie xerox.
ATENTIE! Nu se accepta pasapoarte temporare, cu valabilitate de un an!

TERMENUL LIMITA DE INSCRIERE: cu 14 zile inainte de data plecarii.
Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.
NOTA: Autoritatile israeline isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia toroperatoare nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul Israel.