februarie 19, 2016

Transilvania și bisericile fortificate săsești

Transilvania și bisericile fortificate săsești
Sibiu – Sibiel – Biertan – Sighișoara – Viscri – Cisnădie – Palatul Brukenthal din Avrig – Cârța – Sâmbăta – Făgăraș – Castelul Corvinilor – Alba Iulia – Șinca Veche – Prejmer – Brașov

159 €/pers

DATE DE PLECARE
• 21.03, 4.04, 16.05, 13.06, 12.09, 3.10.2016

TARIFUL INCLUDE
• 4 nopți de cazare la pensiune 3* în Sibiel (lângă Sibiu)
• Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă
• Vizite conform descrierii
• Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare
• Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

TARIFUL NU INCLUDE
• Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno (nu sunt obligatorii, însă vă recomandăm să le încheiați)
• Taxe și cheltuieli personale
• Intrările la obiectivele turistice
• Excursiile opționale

EXCURSII OPȚIONALE NEINCLUSE ÎN TARIF
• Castelul Corvinilor și Alba Iulia: 20 euro/ persoană (biletul de intrare la castel nu este inclus in tarif)

BONUSURI SENIOR VOYAGE CLUB CARD
• Intrare la biserica fortificată din Biertan
• Intrarea la cetatea Prejmer

Program
 Ziua 1: București – Cozia – Sibiu – Sibiel (aprox. 310 km)
Plecare din București pe Valea Oltului spre Sibiu. Pe traseu poposim la mănăstirea Cozia. În Sibiu vă invităm la un tur ghidat prin centrul istoric al oraşului. De-a lungul turului veti asculta legende interesante și amuzante despre istoria orașului și locuitorii săi. Timp liber pentru a explora orașul și pe cont propriu. Sosire la pensiune în Sibiel, lângă Sibiu pentru 4 nopți.

 Ziua 2: Biertan – Sighişoara – Viscri (aprox. 350 km)
Astăzi vă propunem o incursiune în ţinutul cetăților fortificate săseşti. Vom afla poveşti fascinante legate de viaţa coloniştilor saşi în Transilvania. Vizităm cetatea Biertanului, cea mai renumită dintre lăcașurile de cult fortificate din Transilvania, descoperim satul Viscri și biserica fortificată de aici și aflăm de ce Prinţul Charles al Marii Britanii este fascinat de această zonă. La Sighişoara explorăm cetatea medievală din sec. XIV şi vizităm casa în care s-a născut temutul domnitor Vlad Țepeș.

 Ziua 3: Cisnădie – Avrig – Cârța – Sâmbăta – Făgăraș (aprox. 240 km)
O zi în care descoperim împrejurimile Sibiului. Prima oprire este Cisnădie, unde vizităm o cetate fortificată impozantă din sec. XV. În apropiere, la Avrig, ne așteaptă palatul de vară al baronului Samuel von Brukenthal și frumoasele sale grădini baroce. În Cârța vedem abația cisterciană, aflăm istoria monumentalei construcții gotice și a ordinului care a înființat-o, iar la Sâmbăta admirăm una dintre cele mai frumoase ctitorii ale marele domnitor Constantin Brâncoveanu. Încheiem ziua cu fortăreaţa impresionantă a Făgărașului, printre cele mai bine păstrate cetăţi feudale din Europa de Est.

 Ziua 4: Castelul Corvinilor – Alba Iulia (aprox. 275 km)
Vă invităm să participați la excursie opțională de o zi (extracost). Alternativ, vă puteți relaxa și bucura de facilitățile hotelului sau puteți explora stațiunea Sibiel pe cont propriu. Participanții la excursie au ocazia de a întâlni cea mai mare fortăreață din țară, Castelul Corvinilor din Hunedoara. Apoi îi așteaptă o incursiune în unul dintre cele mai importante oraşe ale României: fostă aşezare daco-romană, colonie săsească, fortăreaţă austro-ungară, oraş-simbol al Marii Uniri din 1918 – Alba Iulia. Tur ghidat al principalelor monumente din centrul istoric.

 Ziua 5: Moara Ohaba – Prejmer – Brasov – București (aprox. 420 km)
Călătorim la poalele Carpaților spre Brașov. La Șinca Veche aflăm secretele morii vechi de peste 130 de ani, cea mai veche moară din Țara Făgărașului, care încă macină perfect. Continuăm traseul cu biserică fortificată din Prejmer, acum pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO și încheiem programul în Transilvania cu un tur al centrului istoric al Brașovului.

Atracții
Secole de coexistență a românilor, sașilor și maghiarilor au creat contextul ideal pentru dezvoltarea unei culturi marcate de contraste fascinante. În călătoria noastră vei descoperi orașe istorice medievale, sate cu biserici fortificate gotice, impozante palate baroce și peisaje rurale idilice.

 Bisericile fortificate săsești
Zeci de splendide biserici săsești fortificate, păstrate din Evul Mediu sunt răspândite pe dealurile cu vegetație bogată din sudul Transilvaniei. Biertan, Viscri, Prejmer și multe altele fac parte din patrimoniul mondial UNESCO. La jumătatea sec. al XII-lea, un val de imigranți sosiți din nordul Europei a colonizat satele din sudul Transilvaniei. Comerțul a înflorit și așezările lor s-au extins, dar localnicii au fost nevoiți să ridice fortificații pentru a face față amenințării otomanilor și tătarilor. În total au fost înălțate peste 200 de astfel de cetăți, care reprezintă a moștenire arhitectonică și culturală unică în Europa. Cele mai însemnate și mai puternice așezări săsești au fost orașele Brașov și Sibiu, precum și încântătoarea cetate medievală Sighișoara.

 Sibiu
Frumos oraș medieval, centru de putere al sașilor din Transilvania, fosta Capitală Culturală Europeană și bijuterie arhitecturală a României. Piețele largi, monumentele superbe, muzeele cu exponate de mare valoare și festivalurile pline de culoare au transformat acest vechi oraș într-una dintre cele mai atractive destinații turistice din România.

 Sighișoara
Meterezele, turnurile și fleșele ce se avântă spre cer fac din Sighișoara cel mai pitoresc oraș medieval din Transilvania. Deoarece păstrează unul dintre cele mai complexe, valoroase și bine conservate ansambluri medievale fortificate din această parte a Europei, Sighișoara a fost inclusă pe lista Patrimoniului Cultural Mondial al UNESCO.

 Palatul Brukenthal de la Avrig
Baronul Samuel von Bukenthal a fost guvernator al Transilvaniei între 1777 și 1787, colecționar de artă și unul dintre marii iluminiști ai veacului. Acesta și-a făurit în Avrig începând cu anul 1756 un mic paradis, în care să-și găsească liniștea. Lui Brukenthal i-a servit ca sursă de inspirație la planificarea palatului, ansamblul din Schönbrunn. Reședința de vară de odinioară a fost trezită în anul 2011 din somnul ei adânc. Vreme îndelungată a rămas în uitare aproape completă în ciuda faptului că parcul și clădirile se numără printre cele mai de seamă monumente din vremea barocului transilvănean.

 Castelul Corvinilor
Castelul Corvinilor, numit și al Huniazilor este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara pe locul unei mai vechi întărituri și completat de către fiul său Matei Corvin, impunătorul castel a fost atent restaurant între anii 1965-1970. Cetatea a fost una dintre cele mai mari și vestite proprietăți ale lui Ioan de Hunedoara.

 Alba Iulia
Alba Iulia întruchipează idealul național, de veacuri, al unității naționale. Între 1599 și 1600, Marele Mihai Viteazu aduce pentru prima oară Muntenia,
Transilvania și Moldova sub aceași stăpânire și stabilește capitala țării la Alba Iulia. Între 1715 și 1738 douăzeci de mii de iobagi lucrează la construirea cetății numită Karlsburg (fortăreața lui Carol sau Alba Carolina), în cinstea monarhului de Habsburg. Ca urmare a prăbușirii Imperiului Austro-Ungar, la data de 1 Decembrie 1918 s-a semnat în incinta cetății Actul Unirii României cu Transilvania.

 Mănăstirea Cisterciană de la Cârța
La Cârța se pastrează ruinele mănăstirii cisterciene, unul dintre cele mai vechi și importante monumente ale stiului gotic timpuriu din Transilvania. Cistercienii sunt un ordin călugăresc originar din Franța, înființat în jurul anului 1098 și răspândit în mai multe tări, care ținea cu strictețe trei jurăminte: castitate, sărăcie și ascultare. În tara noastră, cistercienii au ajuns în jurul anului 1100, s-au asezat pe malul stâng al Oltului și au înființat mănăstirea de la Cârța. Au avut grijă ca în scurt timp, abația să devină un centru important. Așa se face că, abația ajuta financiar pe cei care duceau diferite războaie și, dacă nu-și mai putea recupera banii, primeau în schimb câte o bucată de pământ. Drept urmare, au ajuns în timp să stăpânească 10 sate din împrejurimi.

 Mănăstirea Sâmbăta
La poalele Munților Făgăraș, se află una dintre cele mai frumoase ctitorii ale marele domnitor Constantin Brâncoveanu. La sfârşitul secolului XVII şi începutul secolului XVIII, în arta românească apare un stil nou, deosebit şi anume „stilul brâncovenesc”, stil ce poartă numele domnitorului. Perioada brâncovenească reprezintă o adevărată mişcare de emancipare spirituală, atât socială cât şi artistică. În secolul al XVIII-lea, stilul brâncovenesc devine stil naţional şi se răspândeşte în toată Ţara Românească ajungând chiar şi în Transilvania.

 Cetatea Făgărașului
În secolul al XV-lea, cetatea din piatră şi cărămidă de la Făgăraş era o cetate militară. Cetatea a devenit celebră în momentul în care a fost preluată de Mihai Viteazul. Domnitorul a donat-o soţiei sale, Doamnei Stanca, care a locuit un an la Făgăraş. Aşa a ajuns castelul să fie locaţia cea mai căutată pentru balurile Transilvaniei. Publicaţia americană Huffington Post a prezentat un top zece al celor mai frumoase castele şi cetăţi din lume. Fortăreaţa românească ocupă al doilea loc, după castelul Neuschwanstein din Germania.

 Moara de la Ohaba
Lângă Șinca Veche, la Ohaba, cea mai veche moară din Țara Făgărașului încă macină. Este o moară de apă care funcționează perfect în ciuda faptului că are mai mult de 130 de ani de activitate. Pentru turiștii care se abat prin această zonă a Țării Făgărașului, o oprire la Moara de Apă de la Ohaba completează experiența rusticului, a vieții satului așa cum se mai păstrează, în crâmpeie, din vechime. Vechile mori de vânt sau de apă, vorbesc de vremuri când pâinea noastră avea un cu totul alt gust: mai natural, mai sănătos, mai puțin rafinat. Pâinea țăranului român frământată din făina grăunțelor poartă pecetea organicului pierdut pentru cei mai mulți din locuitorii aglomerărilor urbane. Iar mecanismul și obiectele originale aflate în incinta morii de la Ohaba sporesc farmecul autentic al acestei instalații de epocă.

 Brașov
Situat la umbra munților Carpați, Brașovul, cu frumosul său centru baroc, este unul dintre cele mai atrăgătoare orașe transilvănene. Aici se află Biserica Neagră (cea mai mare biserică gotică între Viena și Istanbul), Strada Sforii (probabil cea
mai îngustă stradă din Europa) și Prima Școală Românească.

Pensiunea Sibiel 3*
www.sibiel.eu

tn4_sibiel1

 

 

 

 

 

 

 Localizare
Pensiunea se gasește în Sibiel, localitate care a cucerit Golden Apple, cea mai înaltă distincție internațională ce se acordă în turism. Aflată într-o vale pitorească, aproape de o pădure şi înconjurată de munţi, pensiunea Sibiel este și în apropierea faimosului Muzeu de Icoane pe Sticlă. În jur este doar natura: o pădure de pin și una de mesteacăn si arin, iar prin fața pensiunii curge un minunat râu de munte.

 Facilitățile hotelului
Proprietatea oferă terasa, saună şi restaurant cu preparate din bucătăria tradiţională românească.

 Facilitățile camerelor
Camerele sunt decorate unic şi sunt amenajate cu mobilier pictat de mână. Ofera balcon, TV, acces gratuit la internet şi o baie modernă.